Prøv Arternes Parlament på din skole!

Læringsspillet Arternes Parlament er udviklet i samarbejde med Efterskolen Epos‘ lærer og elever. Læringsspillet kombinerer faglige mål fra biologi, samfundsfag , dansk og evt. idræt og træner samtidig eleven i flere tværfaglige færdigheder. Gennem spillet arbejder eleverne sammen i mindre grupper på 2-3 elever, som bliver eksperter i en bestemt dyre/plante-art og deltage i det store parlament “Arternes Parlament”, hvor deres evner til at argumentere og få politiske sager igennem, bliver udfordret.

Hvor længe varer læringsspillet?
I sin oprindelige version kører Arternes Parlament over ca. 15 lektioner fordelt over 14 dage. Denne version egner sig godt til efterskoler eller højskoler, men kan evt. også kørers i den almindelige heldagsskole som en del af en temauge. Arternes Parlament kan også spilles i en kortere version, der passer ind i det almindelige ugeskema for udskolingen. Klassen kan over én til to uger forberede sig på spillet på egen hånd ved at følge en enkel lærerguide. Selve læringsrolllespillet afvikles over én til to dobbelt-lektioner. Biologi- eller samfundsfagslektionerne kan passende bruges til dette, men der er også rig mulighed for at inddrage fagene dansk, idræt og kristendomskundskab samt valgfag som håndværk og design. 

Hvorfor rollespil?
Det bliver stadig mere udbredt at bruge rollespil i undervisningen, fordi rollespil er et genialt format, der byder på nogle helt andre muligheder end den gængse klasseundervisning. Rollespil engagerer typisk nogle af de elever, som ellers kan være svære at motivere. Se resultaterne af den seneste forskning om rollespil i skolen herDen store styrke ved rollespil som metode, er at indlevelse kræver indsigt. For fx at kunne sætte harens mærkesager på den politiske dagsorden, må man først undersøge harens levevilkår og udfordringer. Lære at se verden fra en andens perspektiv.

Hvordan kan vi få Arternes Parlament til min skole?
Rod hjælper gerne med at køre Arternes Parlament på jeres skole. Vi hjælper jer gerne med at finde en format, der passer til netop jeres elever og guider jer igennem spillets opstart og forløb. Kontakt Rod, for at høre mere.

 

Se en film fra Arternes Parlament på Efterskolen Epos 2016 her.

DSC_3044
Arternes Parlament på Efterskolen Epos 2015

DSC_2925DSC_2839