Seksplettet køllesværmer

“Jeg er den Seksplettede Køllesværmer og er en sommerfugl i køllesværmerfamilien. Jeg stiller høje krav til mit levested, og foretrækker tørre, sandede områder med planter som Almindelig Kællingetand og Rødkløver, som mine larver lever på. Du vil derfor blandt andet kunne finde mig på heder og sandede overdrev i f.eks. Midtjylland og Mols Bjerge. Jeg er dog også, som det eneste sted i Aarhus inden for Hasle Ringvej, fundet af min ambassadør, Jakob Sørensen, i de “Danske Plantesamfund” ved Væksthusene i Botanisk Have. Her findes Almindelig Kællingetand og Rødkløver, hvilket jeg hørte rygter om og skyndte mig at flyve hen til. 

Jeg vil i den sammenhæng understrege vigtigheden af at stræbe efter en høj variation af planter i naturen, så der er plads til arter som mig, der kræver nogle særlige forhold for at kunne overleve. Lever du i byen og har en have kan du lave en “naturhave”, hvori der sås frø fra vilde danske planter, inklusiv Almindelig Kællingetand og Rødkløver. Hermed får du en have med høj variation af blomstrende planter, hvorpå du måske vil kunne finde mig og mange andre dejlige insekter, som ikke kan klare sig udelukkende med Tusindfryd og kortklippet plænegræs. Vi vil have højt græs og masser af blomster – Tak.  

Vil du vide mere om mig, kan du spørge min ambassadør, Jakob Sørensen, som kan fortælle gode historier om mig, mit levested og hvordan jeg med lidt hjælp kan blive en del af Aarhus. Det vil jeg meget gerne. “