Hvad vi gør

Hos Rod forandrer vi verden ved at engagere os i en stribe små og større projekter. De har alle det til fælles, at de er nytænkende, humoristiske og konkrete skridt mod en bedre verden. Her kan du se en oversigt over Rods nuværende og tidligere projekter:

Arternes Aarhus
Der bor mange andre end mennesker i Aarhus. Der findes også pelsede, bevingede eller seks-benede århusianere. Og så er der alle dem med blade og rødder eller lameller og mycelier. Hvad ville der ske, hvis disse andre århusianere pludselig fik en stemme i den daglige debat? Det er dette tanke-eksperiment, som er omdrejningspunktet for Arternes Aarhus – et projekt, som vækker nysgerrigheden og sætter gang i debatten ved at engagere borgerne i Aarhus i at blive Ambassadører for en art. Arternes Aarhus er en del af Aarhus 2017. Læs mere her.

Arternes Parlament
Rod har udviklet en helt unik undervisnings-pakke til folkeskolens 8., 9. og 10. klassetrin. Arternes Parlament er et temaforløb, der inkluderer fagene biologi og samfundsfag på nye måder, og giver eleverne en anderledes indgangsvinkel til at forstå komplekse begreber som biodiversitet og bæredygtighed. Læs mere om Arternes Parlament her.

Superhelte for en grønnere skole
Rod er i samarbejde med Efterskolen Epos ved at eksperimentere sig frem til, hvordan man opnår intet mindre end universets mest bæredygtige efterskole. På denne mission tager vi hidtil usete metoder i brug. Udstyret med blafrende, grønne kapper er en flok af skolen elever forfremmet til Bæredygtighedens Superhelte. Se mere her.

Dans for alternativer til flytraffik
Stik imod alle politiske klimavisioner, valgte de danske og tyske jernbaner i efteråret 2014 at afvikle alle nattogs-linjer i europa. Dette var en sag, som fik alt for lidt medie-bevågenhed. For at skabe opmærksomhed, og for at sige værdigt farvel til det sidste nattog, organiserede Rod en flash-mob på Københavns Hovedbanegård. Se her.

Videoer til Biodiversitetens Dag 2016
I samarbejde med projektet Vild med Vilje lavede Rod i foråret 2016 en serie små videoer, som satte fokus på Biodiversitetens Dag. I disse videoer viste almindelige danskere, hvad de gør for biodiversiteten, dér hvor de bor, for at inspirere andre. Rod stod for udvikling, produktion og redigering af videoerne, som blev delt på facebook. Læs om eventen her, og se en af videoerne her.