Bliv Amabassadør for en Art

OBS: Fristen for at melde sig som arts-ambassadør under Arternes Aarhus 2017 var 23. april 2017. Hvis du er nysgerrig efter, hvordan proceduren var, kan du se beskrivelsen her. Det er muligt, at vi åbner for en ny ansøgelsesrunde senere i løbet af 2017, så hvis du går og overvejer, at blive arts-ambassadør, så tøv ikke med at kontakte os

 

Hvad skal man egentlig som ambassadør?

Når man er ambassadør for en art, kan man betragte sig selv som denne arts talsperson og dens repræsentant i den daglige debat, der finder sted i Aarhus. Der er ikke nogen færdig opskrift på, hvordan man er den bedste ambassadør. Det handler om at dit hjerte banker for denne art og at du nysgerrigt undersøger, hvordan du kunne gøre Aarhus til en lidt bedre by for netop din art. Her er nogle ideer til, hvad man kan engagere sig i som ambassadør:

Giv din art en stemme

Som ambassadør kan du tillade dig at tage “ambassadør-hatten på” når du læser nyheder eller deltager i diverse arrangementer. Hvis der dukker sager op, som sætter din arts interesser over styr, eller hvor du oplever, at der mangler nogle der taler din arts sag, så kan du blande dig i debatten; poste på facebook, skrive læserbreve osv. og underskrive dig “Ambassadør for [din art]”. Gennem Arternes Aarhus kan du altid på hjælp til at skrive dine artikler og indlæg.

Deltag i vores fælles events

I løbet af 2017 afholder vi 3-4 større, fælles events. Der er ikke nogle af disse events som er “obligatoriske” for dig som ambassadør, men det er events som vi håber, at du vil have tid og lyst til at tage del i. Vi har eksempelvis planer om en Paneldebat i forbindelse med folkefestivalen Rethink Activism, hvor vi vil bringe en stribe af ambassadørerne sammen med prominente politikere og andre beslutningstagere i Aarhus og diskutere hvordan vi skaber mere plads til bynaturen. Her kan du være med til at sætte vigtige, oversete emner på dagsordenen.

Vær guide på byvandringer

Hvordan opleves Aarhus’ gader og stræder for en ræv eller en natugle? Vi vil gerne invitere skoleklasser, foreninger og andre aarhusianere til at opleve deres by med nye øjne. Som artsambassadør kan du melde dig til at stå for disse byvandringer enten på egen hånd, eller sammen med en biolog fra Naturhistorisk Museum.

Vigtige datoer

Som ambassadør skal du regne med, at de fleste arrangementer foregår i maj og juni 2017. Desuden håber vi at fortsætte projektet i efteråret, hvor du som ambassadør kan sætte dit præg på, hvor vi skal lægge vores engagement.

9. april: Åbent info-møde om projektet, se mere på facebook

23. april: Deadline for ansøgning til at blive ambassadør

6. maj: Workshop for alle ambassadører og officiel udnævnelse

13. maj: Naturens Døgn i Botanisk Have, vi deltager sammen med DN Aarhus, Væksthusene og Science Museerne, se mere her.

18.-20. maj: Vi sender en delgation til Naturmødet i Hirtshals

3. juni: ARoS åbner 2. del af “The Garden”, som fokuserer på bynaturen

21.juni: Sommerfest for alle arts-ambassadører i haven hos Naturhistorisk Museum

16. september: Paneldebat i forbindelse med folkefestivalen Rethink Activism

Det er en frivillig tjans

At være ambassadør er en frivillig opgave, som du påtager dig ulønnet og fordi du brænder for det. Arternes Aarhus har kun et beskedent budget og drives først og fremmest af frivillige, så vi har desværre ikke mulighed for at betale tilskud til din transport eller lignende. Du får til gengæld gratis adgang til nogle spænende workshops, events og arrangementer og får uden tvivl en oplevelse for livet!