Bliv Amabassadør for en Art

OBS: Næste frist for at melde sig som arts-ambassadør under Arternes Aarhus er 12. januar 2019. Vi udnævner nemlig et hold nye arts-ambassadører lørdag d. 19. januar 2019, læs mere i vores offentlige facebookgruppe. Hvis du går og overvejer, at blive arts-ambassadør, så tøv ikke med at kontakte os. Du kan læse mere om hvad der skal til for at blive arts-ambassadør her.

Hvad skal man egentlig som ambassadør?

Når man er ambassadør for en art, kan man betragte sig selv som denne arts talsperson og dens repræsentant i den daglige debat, der finder sted i Aarhus. Der er ikke nogen færdig opskrift på, hvordan man er den bedste ambassadør. Det handler om at dit hjerte banker for denne art og at du nysgerrigt undersøger, hvordan du kunne gøre Aarhus til en lidt bedre by for netop din art. Her er nogle ideer til, hvad man kan engagere sig i som ambassadør:

Giv din art en stemme

Som ambassadør kan du tillade dig at tage “ambassadør-hatten på” når du læser nyheder eller deltager i diverse arrangementer. Hvis der dukker sager op, som sætter din arts interesser over styr, eller hvor du oplever, at der mangler nogle der taler din arts sag, så kan du blande dig i debatten; poste på facebook, skrive læserbreve osv. og underskrive dig “Ambassadør for [din art]”. Gennem Arternes Aarhus kan du altid på hjælp til at skrive dine artikler og indlæg.

Deltag i vores fælles events

Vi afholder løbende større, fælles events. Der er ikke nogle af disse events som er “obligatoriske” for dig som ambassadør, men det er events som vi håber, at du vil have tid og lyst til at tage del i. Vi har eksempelvis deltaget med en delagation ambassadører i større arrangementer som Naturens Døgn og Naturmødet ligesom vi har afholdt  en Paneldebat i forbindelse med folkefestivalen Rethink Activism. Her bragte vi en stribe af ambassadørerne sammen med prominente politikere og andre beslutningstagere i Aarhus og diskuterede hvordan vi skaber mere plads til bynaturen. Hver 14. dag afholder vi “Åben Ambassade” i Vestergade 43 med skiftende værter og temaer, se mere i vores facebookgruppe.

Vær guide på byvandringer

Hvordan opleves Aarhus’ gader og stræder for en ræv eller en natugle? Vi vil gerne invitere skoleklasser, foreninger og andre aarhusianere til at opleve deres by med nye øjne. Som artsambassadør kan du melde dig til at stå for disse byvandringer enten på egen hånd, eller sammen med en biolog fra Naturhistorisk Museum.

Det er en ulønnet tjans

At være ambassadør er en frivillig opgave, som du påtager dig ulønnet og fordi du brænder for det. Arternes Aarhus har kun et beskedent budget, så vi har desværre ikke mulighed for at betale tilskud til din transport eller lignende. Du får til gengæld gratis adgang til nogle spænende workshops, events og arrangementer og får uden tvivl en oplevelse for livet!