Hvad vi gør

Hos Rod forandrer vi verden ved at engagere os i en stribe små og større projekter. De har alle det til fælles, at de er nytænkende, humoristiske og konkrete skridt mod en bedre verden. Her kan du se eksempler på Rods nuværende og tidligere projekter:

Workshops om bynatur
Vi organiserer gerne en workshop om naturen i din by. Byens åndehuller er livsnødvendige både for byens tobenede borgere og for de vilde dyr og planter, vi deler byen med. En workshop om bynatur er en god anledning til at debattere den helt nære natur og hvordan vi styrker den. Rod står gerne for alle elementer i organiseringen af en workshop, som passer til jeres behov; vi udvikler dagens program, entrerer med dygtige oplægsholdere, står for PR, er vært for workshoppen og meget mere. Se følgende arrangement i Viborg som inspiration og kontakt os for at høre nærmere.

Undervisningsmaterialer til Videnskabsklubben
Rod har sammen med topforskere på Aarhus Universitet udviklet et omfattende undervisingsforløb til Videnskabsklubben. Forløbet Biodiversitet er designet til landets 6.-klasser, og byder på en legende og eksperimenterende tilgang til at blive kloger på klodens mylder af liv. Eleverne udforsker livet i deres egen skolegård, lærer om evolution gennem spil, oplever rewilding gennem VR og meget mere. Se en videorapportage af Videnskab.dk fra forløbet her. Læs om Videnskabsklubben her.

Natur/Literatur-events
Den rige diversitet i naturen spejler sig også i sprogets rigdom. Tænk bare på den poesi der er i artsnavne som “rødpelset jordbi” eller “lakrød møgbille”. Rod udvikler events, der kombinerer natur- og litteratur-oplevelser på nye måder, senest i form af en litterær naturvandring i samarbejde med Fredericia Bibliotek.

Arternes Aarhus
Der bor mange andre end mennesker i Aarhus. Der findes også pelsede, bevingede eller seks-benede århusianere. Og så er der alle dem med blade og rødder eller lameller og mycelier. Hvad ville der ske, hvis disse andre århusianere pludselig fik en stemme i den daglige debat? Det er dette eksperiment, som er omdrejningspunktet for Arternes Aarhus – et initiativ, som vækker nysgerrigheden og sætter gang i debatten ved at engagere borgerne i Aarhus i at blive Ambassadører for en art. Læs mere her.

Arternes Parlament
Rod har udviklet en helt unik undervisnings-pakke til folkeskolens 8., 9. og 10. klassetrin. Arternes Parlament er et temaforløb, der inkluderer fagene biologi og samfundsfag på nye måder, og giver eleverne en anderledes indgangsvinkel til at forstå komplekse begreber som biodiversitet og bæredygtighed. Læs mere om Arternes Parlament her.

Superhelte for en grønnere skole
Rod har i samarbejde med Efterskolen Epos arbejdedet for, at opnå intet mindre end universets mest bæredygtige efterskole. På denne mission bliver der taget hidtil usete metoder i brug. Udstyret med blafrende, grønne kapper er en flok af skolen elever forfremmet til Bæredygtighedens Superhelte. Se mere her.

Dans for alternativer til flytraffik
Stik imod alle politiske klimavisioner, valgte de danske og tyske jernbaner i efteråret 2014 at afvikle alle nattogs-linjer i europa. Dette var en sag, som fik alt for lidt medie-bevågenhed. For at skabe opmærksomhed, og for at sige værdigt farvel til det sidste nattog, organiserede Rod en flash-mob på Københavns Hovedbanegård. Se her.

Videoer til Biodiversitetens Dag 2016
I samarbejde med projektet Vild med Vilje lavede Rod i foråret 2016 en serie små videoer, som satte fokus på Biodiversitetens Dag. I disse videoer viste almindelige danskere, hvad de gør for biodiversiteten, dér hvor de bor, for at inspirere andre. Rod stod for udvikling, produktion og redigering af videoerne, som blev delt på facebook. Læs om eventen her, og se en af videoerne her.